FUNKCJE
olkaq: Znajdź: Dziedzinę funkcji, Zbiór wartości, miejsce zerowe dla funkcji f(x):
f(x)= {
( |x| −
√x2 x ≥ 2
Znajdz: Dziedzinę funkcji, Zbiór wartości, miejsce zerowe
13 lut 20:49
13 lut 21:26
olkaq:
13 lut 21:48
Dominik: aby wyznaczyc dziedzine funkcji musisz odpowiedziec sobie na pytania:
a) czy w mianowniku moze byc kazda liczba?
b) czy mozna pierwiastkowac kazda liczbe?
zbior wartosci: narysuj te funkcje i odczytaj z wykresu
m zerowe: no wlasnie − czym jest miejsce zerowe?
13 lut 21:50
krystek: D:6−IxI≥0 i x+7≠0
13 lut 21:50
olkaq: WEDŁUG MNIE NIE MA MIEJSC ZEROWYCH
13 lut 22:06
olkaq: A jaki jest zbiór wartości
13 lut 22:06
krystek: 6−IxI=0 IxI=6
13 lut 22:07
Dominik: a niby czemu uwazasz, ze nie ma miejsc zerowych?
13 lut 22:07
olkaq: No to jak je obliczyć?
13 lut 22:09
13 lut 22:14
Dominik: a czym jest miejsce zerowe?
13 lut 22:14
olkaq: argumentem dla którego wartość jest równa 0
13 lut 22:17
Dominik: wiec jak wyliczymy miejsca zerowe?
13 lut 22:17
Krzysiek : | | A | |
Pani OLu . Jesli jest |
| =0 i B≠0 to kiedy takie wyrazenie =0 . N0? Dobrze myslisz wtedy |
| | B | |
kiedy A=0
To napisz to i rozwiaz . Zreszta Krystek juz CI policzyla.Popatrz tez na przedzial w jakim
rozpatrujesz te czesc funkcji
Co do drugiej czesci to ile to jest
√x2=........
14 lut 12:15