TWIERDZENIE O 3CH CIĄGACH pomocy jutro egzamin!
Jakub:
Co pod pierwiastkiem będzie największe ? tylko to chce wiedzieć, później już sobie poradze : )
an= n√ 6*(12)n+2*(23)n+(34)n
13 lut 20:44
13 lut 20:54
Jakub: tak tylko jeszcze te razy 6 i razy 2 jest. liczy sie to ? czy olewa ?
13 lut 21:01
Trivial:
Po prostu musisz dobrać odpowiednio współczynniki.
| | 3 | |
w oczywisty sposób an ≥ n√(3/4)n = |
| |
| | 4 | |
| | 3 | |
z drugiej strony an ≤ n√(6+2+1)*(3/4)n = n√9* |
| |
| | 4 | |
I już widać.
13 lut 21:06