zadania testowe
Ala: Równanie x
2 − 6x + c = 0 nie ma rozwiązań, gdy:
A. c należy (9;+
∞)
B. c należy <9;+
∞)
C. c nalezy (−
∞;9)
D. c należy (−
∞;9>
napisalby mi ktos jak to rozwiązac
13 lut 20:14
Godzio:
Kiedy delta jest ujemna, tyle mogę napisać
13 lut 20:15
Mati_gg9225535: Δ < 0
13 lut 20:15
Ala: nie pomożecie? bo nie mam pojecia jak to sprawdzic
13 lut 20:22
Mila: Δ=36 −4c
36−4c<0 rozwiąż.
13 lut 20:47
Janek191:
Δ = ( −6)2 − 4*1*c = 36 − 4c
Równanie nie ma rozwiązań, gdy Δ < 0
czyli , gdy 36 − 4c < 0
Rozwiąż tą nierówność .
13 lut 20:48