trójkąt
Kamila: proszę o pomoc
W trójkącie ABC mamy dane że kąt przy wierzchołku A=20 a przy B=60 . Punkt S jest środkiem
okręgu wpisanego na tym trójkącie. Oblicz miary kątów ASB BSC ASC .
13 lut 20:10
Mati_gg9225535: ymm, wpisanego na trójkacie
13 lut 20:13
Kamila: tak właśnie mam wpisanego w książce a w internecie jest takie samo zadanie tylko opisanego
13 lut 20:17
Kamila: nie mam w ogóle pomysłu na to

czy to się da rozwiązać?
13 lut 20:25
Eta:

|<C|= 180
o−(20
o+60
o)=....
Co wiesz o kątach środkowych i wpisanych opartych na tym samym łuku
13 lut 20:37
Kamila: o jej dziękuje

no tak masz racje

teraz już wiem
13 lut 20:40