matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz 6 poczatkowych wyrazów ciagu okreslonego rekurencyjnie
Łukasz:
a
1
=3 a
n
=2*a
n
+
1
+1/a
n
Prosiłbym tylko o pomoc z a
n
+
1
, jeżeli podstawimy pod to a
1
to a
1
+
1
= a
2
, a skąd mam wziąć a
2
skoro dopiero będzie wyliczane.
13 lut 19:17