matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Długości boków w trójkącie; Dzielenie odcinka.
Aldera:
1. W trójkącie ABC: AB=4cm, BC=6cm, AC=5cm. Oblicz długość odcinków, na jakie dwusieczna kąta ABC dzieli bok AC. 2. Dany odcinek o długości a podziel na 5 równych części. Pomóżcie
13 lut 18:59