matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki
Ala:
całka a) ∫xcosx
2
dx c) ∫ln(x−1)dx
13 lut 18:31
huehuehue:
a) przez czesci b) podstawienie t=x−1 dt=dx ∫lntdt =tlnt−t+c= (x−1)ln(x−1) − (x−1) +c
13 lut 18:43
Ala:
a taka : ∫2x/(x−2)(x
2
+4) dx licznik:2x mianownik: (x−2)(x
2
+4)
13 lut 19:02