matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozłóż na czynniki wielomian
julaa:
zapisz to w postaci wzoru skróconego mnożenia z tego : (3x−1)
2
−(2x+5)
2
ma wyjść (x−6)(5x+4)
13 lut 18:24
krystek:
a=3x−1 b=2x+5 i teraz a
2
−b
2
=(a+b)(a−b) podstaw
13 lut 18:27