matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
mexes:
Oblicz Pierwiastek z 8 do potęgi 1 przez 3logarytmy o podstawie 5 z 2 (
√
8
)
1
1
3log
5
2
13 lut 16:37
mexes:
Pomoże ktoś?
13 lut 17:20
Mila:
a
log
a
b
=b]
1
log
5
8=
log
8
5
√
8
1/(log
5
2
3
)
=
√
8
1/(log
5
8)
=8
(1/2)log
8
5
=8
log
8
√
5
=
√
5
13 lut 17:57