oprocentowanie!
Kasia: BŁAGAM, POMOZCIE!

Przy oprocentowaniu złożonym kapitał 10 000zł podwoił się po 6 latach.
Jaki będzie stan konta po kolejnych 3 latach przy niezmiennych warunkach oprocentowania.
13 lut 10:07
camus: Czy jesteś pewna, że dobrze przepisałaś treść?
13 lut 10:23
camus: Niebyło poprzedniego pytania.
20000 = 10000(1+r)6
2=(1+r)6
x = 20000(1+r)3 = 20000 ((1+r)6)12 = 20000*√2
13 lut 10:29
Kasia: dziękujęęęęęęę!

takie proste a ja sie glowilam, a czym oglam zrobić tak ze jesli 2=(1+r)
6
to 100%/6 żeby wyszło oprocentowanie roczne?
13 lut 12:39
Honn: ja tego jednak do konca nie rozumiem
13 lut 14:34
Artur_z_miasta_Neptuna:
| | 100% | |
a w życiu ... oprocentowanie to nie będzie |
| tylko będzie niższe (nikogo nie obchodzi |
| | 6 | |
jakie)
13 lut 14:35
Kasia: wyszlo mi coś okolo 1,1224%, wiec nizsze, ale nie o to w zadaniu chodzilo!

dzieki
13 lut 18:00
Andy: dlaczego tam jest ((1+r)6)1/2?
15 lut 19:40
Honn: nie jestem pewna czy to zadanie jest do konca dobrze
20 lut 00:23
Honn: ?
20 lut 11:01