matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
RÓWNANIE ZESPOLONE
pipers:
iz
2
+iz−2i=0 , OBLICZYCIE MI DWA PIERWIASTKI ? CHCE SPRAWDZIĆ WYNIK , BARDZO WAŻNE
13 lut 10:01
camus:
iz
2
+iz−2i=0 Δ=−1−4i*(−2i)=−1−8=−9
−i−3i
−4i
z
1
=
=
=−2
2i
2i
−i+3i
2i
z
2
=
=
=1
2i
2i
13 lut 10:07