Pilne!
Alex: dany jest trapez abcd o podstawach ab i cd. punkt p jest srodkiem ramienia ab. wykaz ze pole
trojkata bcp jest rowne polowie pola trapezu abcd
13 lut 00:03
Eta:

Pilne? .... poprawna treść to punkt P jest środkiem ramienia
AC
Punkty oznaczamy wielkimi literami!
| a+b | | h | | a+b | | h | |
P(ΔMPC)= |
| * |
| , P(ΔBPM)= |
| * |
| |
| 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
| a+b | | h | | a+b | | h | | 1 | | a+b | | 1 | |
P(ΔBPC)= |
| * |
| + |
| * |
| = |
| h* |
| = |
| P(tr} |
| 2 | | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
c.n.u
13 lut 00:49
Weronika: Eta : chyba środkiem ramienia AD
3 maj 16:24
Eta:
Środkiem ramienia AD
28 lis 20:49