pomozcie prosze
oleczka : według prawa budowlanego drzwi do łazienki w dolnej czesci powinny miec otwory o mumarycznym
polu przekroju nie mniejszym niz 0.022m2 ile co najmniej otwór o sumarycznym przekroju koła
o promieniu 1 cm powinno byc w dżeiach ? do obliczenia przyjmnij π=3i1/7
12 lut 23:15
jikA:
Ach prawo budowlane.
12 lut 23:17
oleczka : wiesz jak to zrobic

prosze

!
12 lut 23:20
jikA:
Ale to chcesz zastosować tuleje wentylacyjne czy kratkę wentylacyjną?
Odnośnie pomocy to zaraz ktoś Ci pomoże cierpliwości.
12 lut 23:23
jikA:
P = πr
2 = 3.14 * (1cm)
2 = 3.14 * (0.01m)
2 = 0.000314m
2
| 0.022m2 | |
| = 70.06 |
| 0.000314m2 | |
Tak więc powinno być 71 otworów.
Za to rozwiązanie głowy nie daję.
12 lut 23:28