rachunek prawdopod.
Majkaa2: Rzucamy raz trzema kostkami do gry. Interesuje nas suma albo iloczyn oczek na wszystkich trzech
kostkach. Ile jest mozliwosci otrzymania: a)parzystej sumy oczek b)nieparzystego iloczynu
oczek c)iloczynu oczek podzielonego przez 7
12 lut 23:03
irena_1: a)
Wszystkie 3 parzyste − 33
Dwie nieparzyste i jedna parzysta nnp, npn, pnn − 3*33
33+3*33=4*33=4*27=108
b)
Wszystkie 3 muszą być nieparzyste
33=27
c)
Wśród liczb oczek nie ma liczby podzielnej przez 7.
0 możliwości
13 lut 12:12