nie wiem skąd się nagle bierze 3 logarytmy skoro tego nie było
Agnes: 32 + log3 4 = 32 * 3log3 4
12 lut 19:53
Agnes:
12 lut 20:56
Dominik: 32 + log34 ≠ 32 * 3log34
podaj cale zadanie
12 lut 20:57
Agnes: 32 + log3 4 = 32 * 3log3 4 = 32 * 4 = 9 * 4= 36
polecenie było Oblicz. tak wygląda rozwiązany przykład tylko nie wiem dlaczego jest trzy przed
logarytmem
12 lut 21:22
Dominik: 32 + log34 na pewno nie jest rowne 36. straszne bzdury tutaj powypisywane masz.
12 lut 21:42
Dominik: czy tam jest 3
2 + log34 
wtedy sie zgadza
12 lut 21:42
Dominik: 32 + log34 =
rozbijam na dwie potegi
= 32 * 3log34 =
ze wzoru alogab = b
= 9 * 4 = 36
12 lut 21:43
Dominik: ax + y = ax * ay
12 lut 21:44
Agnes: dzięki za pomoc
12 lut 21:47