2 | ||
6A = 4 ⇒ A = | ||
3 |
2 | ||
y = C1ex + C2e2x + | e−x | |
3 |
4 | ||
y'' − 3y' + 2y = 4e−x → s2Y − sy'(0) − y(0) − 3(sY−y(0)) + 2Y = | ||
s+1 |
4 | ||
Y(s2 − 3s + 2) = | ||
s+1 |
4 | 4 | |||
Y = | = | |||
(s+1)(s2−3s+2) | (s+1)(s−1)(s−2) |
4 | 4 | 4 | ||||
y(x) = | e−x + | ex + | e2x | |||
(−2)*(−3) | 2*(−1) | 3*1 |
2 | 4 | |||
= | e−x − 2ex + | e2x | ||
3 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |