Granica potrzebna pomoc
Kasia: Potrzebuje pomocy

Brak pomysłu na rozwiązanie zadania

Potrzebuje jakieś pomocy, mam teraz egzamin a nóż
widelec może być podobne zadanie.
lim = 2ln
√x+lnx
2/ 1+lnx
x−>0+
12 lut 19:38
Kasia: ktos pomoze
12 lut 19:56
batera: jaka uczelnia?
12 lut 20:11
mania: a co to ma do tego ?
12 lut 20:18
Kasia: no właśnie co ma piernik do wiatraka, potrzebuje pomocy. Mam podobny przykład a nie wiem jak
mam wyliczyć ten. Myślałam, że ktoś mi pomoże.
12 lut 20:29
batera: bo mam chyba w notatkach gdzies cos podobnego, z uepu wiec pytam
12 lut 20:35
Kasia: uep?
12 lut 20:39
batera: poznan
12 lut 21:38
Kasia: No to jednak nikt nie pomógł
13 lut 14:39
Artur_z_miasta_Neptuna:
zacznijmy od prawidłowego zapisania
co to za
= po limesie

co Wy macie za manię wrzucania tam znaku =

po drugie −−− zapisz normalnie ułamek:
https://matematykaszkolna.pl/forum/przyklady9.html
bo Twój zapis znaczy dokładnie tyle:
| | ln (x2) | |
limx−>0+ 2ln√x + |
| + lnx |
| | 1 | |
13 lut 14:42
huehuehue: podpowiedz lnx przy x−−>0+ = −∞
13 lut 14:46
Kasia: lim 2ln√x+lnx21+lnx
x−>0+
13 lut 14:51
13 lut 14:53