matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz współrzędne pozostałych wierzchołków tego trójkąta :)
Thomas Junior III:
Dwie wysokości trójkąta ABC, gdzie A = (−2, −3), zawarte są w prostych o równaniach x − 2 = 0 i 2x + 3y −1 = 0. Oblicz współrzędne pozostałych wierzchołków tego trójkąta
12 lut 15:33