2π2*e | ||
1−14< | ||
9 |
2π2*e | ||
34< | ||
9 |
27 | |
=3,375<π2*e − logiczne | |
8 |
1 | π2*e | |||
(1−14)(1−19)...(1− | )< | 1k*12 | ||
k2 | 9 |
1 | 1 | π2*e | ||||
(1−14)(1−19)...(1− | )(1− | )<( | )1k+1*12 | |||
k2 | (k+1)2 | 9 |
1 | 1 | π2*e | ||||
(1−14)(1−19)...(1− | )(1− | )<( | )1k+1*12 | |||
k2 | (k+1)2 | 9 |
1 | π2*e | π2*e | ||||
(1− | )*( | )1k*12<( | )1k+1*12 | |||
(k+1)2 | 9 | 9 |
k2+2k | (π2*e)1k+1 | 91k | |||
< | * | = | |||
(k+1)2 | (π2*e)1k | 91k+1 |
π2*e | ||
(π2*e)1k2+k*9−1k2+k = ( | )1k2+k>1 //pierwiastek dowolnego | |
9 |
π2*e | ||
stopnia z liczby większej od 1, jest zawsze większy od 1; u nas | jest większe od 1, | |
9 |
k2+2k | |
<1 | |
(k+1)2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |