kwadratowaaa
Ala: jednym z rozwiazan rownania x
2 − 6x + c = 0 jst liczba 3−
√2. Wyznacz wspolczynnik c i
znajdz drugie rozwizanie
wspolczynnik c mam policzony wychodzi 9 a jak znalesc to drugie rozw

11 lut 22:08
Eta:
| | −b | |
x1+x2= |
| =6 ⇒ 3−√2+x2=6 ⇒ x2= 3+√2 |
| | a | |
| | c | |
x1*x2= |
| = c ⇒ (3−√2)(3+√2)= 9−2=7=c |
| | a | |
x
2−6x+7=0
11 lut 22:14
Ala: nie masz innego sposobu na rozw. my na matmie podstawowej tak nie liczymy


i nie wiem cok
11 lut 22:18
Eta:
(3−√2)2−6(3−√2)+c=0
9−6√2+2−18+6√2+c=0 ⇒ c=7
x2−6x+7=0 Δ= 36−28 = 8 √Δ= √8=2√2
x1=..... x2=.....
dokończ
11 lut 22:27
aaaa: wszystko ładnie pięknie, dziękuję

już WIEM
11 lut 22:30
Eta:
11 lut 22:30