matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Narysuj wykres funkcji
adm_:
Narysuj wykres funkcji f(x) = |(x+2)(x−4)+5| i podaj równanie osi symetrii wykresu. Proszę o pomoc.
11 lut 22:05
krystek:
y=Ix
2
−2x−3I oblicz Δ,x
1
i x
2
wykres i cześc ujemną nad oś OX
−b
oś symetrii to: x
w
=p=
2a
11 lut 22:31
Mila:
rysujemy wykres funkcji: g(x)=(x+2)(x−4)+5 g(x)=x
2
−2x−3 zielony wykres Δ=16 x
1
=−1 lub x
2
=3
2
X
w
=
=1 ; x=1 os symetrii
2
y
w
=−4 Rysujemy wykres funkcji g(x)=x
2
−2x−3 i odbijamy względem osi OX, tę część wykresu,która leży pod osią OX f(x)=|(x+2)(x−4)+5| f(x)=|x
2
−2x−3| Niebieski wykres
11 lut 22:36