matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dziedzina i wartosc funkcji
mati :
Jak mam zapisać dziedzine i wartość funkcji jesli mam taki wykres ? wykres sie do o osi x i y ale nigdy sie nie styknie...
11 lut 21:45
jikA:
D = R \ {0}.
11 lut 21:47
Mati_gg9225535:
wzor takiej funkcji to
1
y =
x
wykresem jest hiperbola D = R\{0} ZW = R\{0}
11 lut 21:47
Mila:
D=R\{0} Z
w
=R\{0}
11 lut 21:51