prosze o pomoc bo wogóle nie wiem jak to rozwiązać
wojtek: znajdz sume wszystkich x=<0, 3pi2> dla ktorych funkcja f(x)=cos2x+2sin2x przyjmuje
wartosc najmniejszą
11 lut 21:11
wojtek: jak to zrobić
11 lut 21:12
jikA:
f(x) = cos2(x) + 2sin2(x)
f(x) = cos2(x) + sin2(x) + sin2(x)
f(x) = 1 + sin2(x)
Dalej główkuj.
11 lut 21:36
Eta:
11 lut 21:36
jikA:
Jak tam zdrówko Eta?
11 lut 21:39
Eta:
Hej "niewidzialny"

Zdrówko? .... nieco lepiej
11 lut 21:47
jikA:
Ojj to tylko nieco lepiej? To na zdrówko

do tego kisiel chałwa i partyjka brydża.
11 lut 21:53
Eta:
11 lut 22:01