Zadania od Asa
AS: Zad.1
Wykreśl dwusieczną kąta,którego wierzchołek nie jest dostępny.
np. leży poza brzegiem kartki.
Zad.2.
Wykreślić trzy okręgi wzajemnie styczne mając dane ich środki.
Zad.3.
Wyznaczyć sumę kątów obejmujących katy wewnętrzne trójkąta.
10 lip 19:40
Max:

zad1)
Np. tak
10 lip 20:55
tim :

Mam pytanie d o 3, co to są kąty obejmujące kąty wewnętrzne? To są zaznaczone na rysunku?
10 lip 21:05
AS: tak
10 lip 21:07
Max:
Odp: 900o
10 lip 21:18
tim : To 900
O.
Nie zdążyłem napisać, jeżeli trzeba, mogę wykazać
10 lip 21:21
Max:
banał: 3*360
o − 180
o = 900
o
10 lip 21:23
tim : No właśnie
10 lip 21:24
Max: 
Tim.
10 lip 21:25
tim : Nie wiem za co brawo?
10 lip 21:32
10 lip 21:33
tim : Hah, ale to ty napisałes <hah>.
Drogi Maxie... (lub zapewne inna osobo

)
10 lip 21:34
10 lip 21:35
tim : Jesteś inną osobą?

Droga koleżanko?
10 lip 21:36
Max:
Jak to wyczaiłeś Timusiu?
10 lip 21:37
tim : Powiem ci, co zauważyłem już dawno.

Przez przypadek (albo specjalnie) masz wpisaną przed nickiem spację

niezależnie jaki
przybierasz nick, nie usuwasz tej spacji (i możesz dalej tak robisz). Wszędzie cie poznam
10 lip 21:39
Max:
10 lip 21:40
tim :
10 lip 21:40
tim : I powiedz mi dlaczego się ukrywasz?!
10 lip 21:42
Max:
Jak wakacje? ... widzę ,że spędzasz je w większości na naszym forumku
10 lip 21:42
Max:
Bardzo lubię takie psikusy ..... nie chcę się "szufladkować"
10 lip 21:43
tim : Większość spędzam w domu, rodzice w szpitalu (po operacjach), więc nie ma co robić, a siostra
(10 lat starsza) z chlopakiem... Ja siedze na tym i na konkurencyjnym (bez obrazy) forum,
zawsze coś, gdzieś się dzieje, a w wolnych chwilach, gram, chodzę do sąsiadki pomóc, z psem
(sąsiadki) na spacer, a to do Gdańska pojade, do kina, dużo jednodniowych rzeczy

Żem się
rozpisał

Jak tobie mijają?

Siedzisz w ogródku?
10 lip 21:45
tim : Max − można cie poznać, po charakterze pisma i rozwiązywania zadań

(oraz biciu mi brawo

)...
10 lip 21:46
Max:
Ooo, przykro mi z powodu sytuacji zdrowotnej Rodziców.
Czy wracają do zdrowia? Masz zatem dużo obowiązków.
Pomagasz jeszcze innym?... musisz być cudownym chłopakiem

Jestem pełna podziwu dla Ciebie. Tak trzymaj!
Ja oczywiście w ogródku

..... i na forum wieczorami.
Pusto się zrobiło, smutno i nudno. Za dwa miesiące będzie znowu ruch.

Życzę dużo zdrowia Twoim Rodzicom i Tobie .
10 lip 21:53
Max:
Tim ..... mam pytanie ? o gg... może być matematycznie zaszufladkowany

Zgadzasz się?
10 lip 21:56
tim : 1. Nie ma powodów do współczucia. Tata po operacij, mama przed..

2. Trochę się zbiera w tygodniu obowiązków.
3. Dzięki

4. Może i jest pusto ale smutno nie

Są ludzie i jest impreza

5. Przynajmniej masz ogródek

, też bym chciał, ale na 4. piętrze, średnio to możliwe

6. Dziękuje i nawzajem...
7.

To tyle. 7 będzie szczęśliwą liczbą

Ja lecę na <tv>, więc

. Dobranoc !
10 lip 21:58
tim : Już kiedyś podawałem matematycznie zaszufladkowany i wyszło straaaasznie

Jak chcesz, ok:
1.
(Liczba szatana − 11
2 + 100
1/2)
2.
(Wiek mojej siostry * 2 + 15)
3.
(Średnia moich ocen * 4 + 3)
10 lip 22:00
tim : Jeszcze chwilke będę, więc spróbuj podać poprawne rozwiązanie...
10 lip 22:01
tim : ..?

Czekam ^^
10 lip 22:10
Max:
1. trzy oceny bdb
2. 52 *2+15
3. 23
10 lip 22:10
tim : 1 − OK

2 − OK

(niezła jesteś

)
3 − BUU! NIE! − PRÓBUJ JESZCZE RAZ,
10 lip 22:12
Max:
Hmmm....3. " feralna liczba"
10 lip 22:13
tim : ?!

Moje gg: 555 65 __ __
Ostatnie dwie: średnia moich ocen (na koniec II GIM) * 4 + 3
10 lip 22:14
Max:
10 + 32
10 lip 22:16
tim : Wstydz sie jesli nie odgadniesz
10 lip 22:16
tim : Nie

19?!
Średnia moich ocen (między 1,0 a 6,0) średnią mnożymy razy 4 i dodajemy 3
10 lip 22:17
10 lip 22:17
tim : No nareszcie

Co było trudnego?!

(Powiedz czemu miałaś problem z odgadnięciem)
555 65 27
10 lip 22:18
Max:
10 lip 22:18
tim : 
, nie martw sie
10 lip 22:19
tim : To ja idę już do łóżka i powiedz mi czemu miałaś problem (nie pamiętałaś omojej średniej O.o

). Ok

10 lip 22:19
Max:
Nigdy nie pisałeś jaka masz średnią
10 lip 22:20
Max:
10 lip 22:20
matura210: Tim pochwalisz sie?
11 lip 14:24
tim : Czym>?
11 lip 14:26
matura210: srednia
11 lip 14:32
tim : 6,0

, ale to jeszcze gimnazjum to łatwo
11 lip 15:38
AS:

Skoro nie ma chętnych do rozwiązania zadania podaję ja.
Zadanie
Wykreślić trzy okręgi wzajemnie styczne mając dane ich środki.
Niech A,B i C będą środkami okręgów o promienaich r1,r2 i r3.
Odległości AB = a,BC = b,AC = c
Wtedy
r1 + r2 = a
r2 + r3 = b
r1 + r3 = c
Dodając stronami mamy
2*(r1 + r2 + r3) = a + b + c
2*(r1 + b) = a + b + c ⇒ r1 = (a − b + c)/2
2*(r2 + c) = a + b + c ⇒ r2 = (a + b − c)/2
2*(r3 + a) = a + b + c ⇒ r3 = (−a + b + c)/2
Odkładamy na prostej kolejno odcinki a i c a następnie umniejszamy o odcinek b
To co pozostanie dzielimy na połowy uzyskując promień r1
Podobnie postępujemy z następnymi równościami uzyskując promienie r2 i r3.
W ten sposób mamy wszystkie trzy promienie potrzebne do rozwiązania zadania.
12 lip 10:48
Zewe:

POMOCY MAM PROBLEM
wykreśl trójkąt A,B,C mając podobne długości jego boków
A−16,00cm
B−12,00cm
C−24,00cm
1. wykreśl wysokość tego trójkąta względem szczególnych noków
2.Wykreśl dwusiecznych kątów wewnętrznych
3.wykreśl symetralne boków trójkąta
4.narysuj okrąg opisany na trójkącie
5.narysuj okrąg wpisane w tego trójkata
9 wrz 20:47