??
BUBA: czy jest tu gdzies wyjasione jak sie sprawdza czy funkcia jest ciagka?
11 lut 19:46
11 lut 19:48
BUBA: dzięki
11 lut 19:49
BUBA: tylko, nic nie zrozumialem, moglby mi to ktos wytlumaczyc, krok po kroku jak to sie robi?
11 lut 19:53
BUBA: ?
11 lut 19:55
krystek: Podaj przykład, a huehuehue podał Tobie warunki na sprawdzanie czy f jest ciągła.
11 lut 19:57
BUBA: no np
f(x) = { x+2 dla x<1
2x2 −x −2 dla −1≤x≤2
3−x2 dla x≥2
11 lut 20:00
krystek: żle podałas
1chyba dla x<−1
3)x>2 lub wczesniej −1≤x<2
Zdecyduj , sprawdź nieciągłośc dla x=2.
Najlepiej naszkocuj sobie tę funkcje
11 lut 20:05
BUBA: ?
11 lut 20:05
BUBA: tak, w pierwszym x<−1
nie wiem jak to sie robi, mozesz pokazac?
11 lut 20:34
Artur_z_miasta_Neptuna:
liczysz granice jednostronne ... byłeś na zajeciach gdy były granice omawiane
11 lut 20:35
BUBA: tak, ale zuoeknie zapomnialem, a ni wzialem zeszytu z domu
11 lut 20:38
BUBA: wiec jak to sie robi?
11 lut 20:46
BUBA: nik mi ni epomoze?
11 lut 20:56
krystek: limx→−1−=1
lim x→−1+=1
i teraz w p 2 oblicz
lub wartośc funkcji równa sie granicy funkcji w tym punkcie.
11 lut 20:59
BUBA: nie czaje
11 lut 21:11