matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja odwrotna
Joke Master:
Jaka będzie funkcja odwrotna do f(x)=1−2
−x
. ?
11 lut 19:05
oreo:
Df=R y=1 − 2
x
y−1=−2
x
1−y=2
x
x=log
2
(1−y) f(x)
−
1 = log
2
(1−x)
11 lut 19:16
Joke Master:
Dzięki.
11 lut 19:21