matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
loteria
dominimj6789:
Na loterii jest 40 losów w tym 4 wygrywające i kupujemy 2 losy jakie jest prawdopodobieństwo tego że będzie wśród nich dokładnie los wygrywający.
11 lut 18:57
Proszę jutro klasówka :
5%
11 lut 19:27
Dominik:
40
2
|Ω| =
4
1
36
1
|A| =
*
|A|
P(A) =
= ...
|Ω|
na pewno nie 5%
11 lut 20:29