obliczyć te równanie
dominimj6789: h2=8{2} + 16
11 lut 18:43
ala: napisz poprawnie to równanie
11 lut 18:45
Tarner: chodzi o 8√2
11 lut 18:47
dominimj6789: tak
11 lut 18:54
ogipierogi: obustronnie do kwadratu
h=(8√2+16)2
h=128+256√2+256
h=384+256√2
11 lut 18:54
dominimj6789: h2=8√2 +16
11 lut 18:54
dominimj6789: ale to jest z twierdzenia pitagorasa.
11 lut 18:58
Patryk: obustronnie do kwadratu ?
11 lut 19:11
ogipierogi: oj panowie przepraszam, wkradł się błąd.... oczywiście te podniesienie do kwadratu obustronnie
to tu głupota
11 lut 22:20
kylo1303: Jeśli h to jakaś tam długość to po prostu h= √8* (√2+2)
11 lut 22:23