matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź sumę wyrazów ciągu
Kora:
Ciąg arytmetyczny a
5
=0 a
8
= −6 Suma ilu początkowych wyrazów jest równa −10?
11 lut 17:47
Eta:
r= −2, a
1
= 8 8,6,4,2,0,−2,−4,−6,−8
−10
S
10
= −10
11 lut 22:08