matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze pomozcie
karolcia:
zbadaj które wyrazy ciagów sa większe od M
10n
1)a
n
=
M=4
n
2
+1
2n+5
3
2)a
n
=
M=
2n+3
4
w pierwszym mi wyszło n
2
=2 i nie wiem co dalej a w 2 n>−11/2 wiec pewnie zle
11 lut 17:40