a
tech: Dlaczego, gdy liczę q w:
6x2−12y+8=0 (q=2)
wychodzi inaczej niż w:
3x2−6x+4=0 ? (q=1)
Czy w takim przypadku nie można skracać?
11 lut 17:35
Aga1.: q liczysz z funkcji , a nie z równania, a funkcji nie można "skracać"
11 lut 17:38
uli: otoz gdy sracasz msc zerowe pozostaja bez zmian jednak funkcja zmienia ksztalt najlepiej sobie
to narusuj a zobaczysz
11 lut 17:39
uli: kurde , hmm Gdy skracasz to msc zerowe pozostaja bez zmian jednak funkcja ( czyli wykres ) sie
zmienia narysuj sobie najlepiej to zobaczysz o co biega ( teraz chyba bez bledow napisalem xd
)
11 lut 17:40
tech: Dzięki wielkie
11 lut 17:43