matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Długość promienia okręgu opisanego na trójkącie równobocznym jest równa 1. Jaką
kasia:
Długość promienia okręgu opisanego na trójkącie równobocznym jest równa 1. Jaką długość ma bok trójkąta
11 lut 17:13
dero2005:
r = 1
3
r =
2
3
h = 1 ⇒ h =
2
2
a =
√
3
h =
√
3
3
11 lut 17:57