matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż algebraicznie i graficznie 2|x|+|y|=1
miriam:
Rozwiąż algebraicznie i graficznie 2|x|+|y|=1
11 lut 12:40
Tad:
1) dla y<0 y=2|x|−1 a) dla x<0 y=−2x−1 b) dla x≥0 y=2x−1 2) dla y≥0 y=−2|x|+1 a) dla x<0 y=2x+1 b) dla x≥0 y=−2x+1
11 lut 12:58
sefona:
(x+y−1)−(x+y+1)−(−x−y−1)
24 lis 11:31