Jest w stanie ktoś to policzyć??
MAtematyk: 1)cztery kolejne pochodne y=3cos(1−x)
2)trzy kolejne pochodne y=ex2
3)całka z (5x−2)6dx
4) oblicz granice lim x dąży do 1, lnx3/x2−4x+3
11 lut 10:14
camus: 1 i 2 −użyj wzoru na pochodną cos i sin i złożenia funkcji (nie wiem co jest w potędze w drugim
przykładzie)
3 − podstawienie t = 5x−2
4 − l'Hospital
11 lut 10:34
huehuehue: 1) policz pierwsza pochodna potem druga to pochodna pochodnej i tak dalej
2)to samo co w 1
3) podstawienie 5x−2
4) sytuacja u{0}{0] −−> de'hospitalem
11 lut 10:36
MAtematyk: a jakieś obliczenia do 4

Proszę
11 lut 10:43
camus: 4)
(x
2−4x+3)' = 2x−4
teraz skorzystaj z l'Hospital'a
11 lut 10:54