matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy :/
.:
Oblicz wartość wyrażenia log
2
2+log
2
4+log
2
8+...+log
2
1024
11 lut 09:51
camus:
log
2
2 = 1 log
2
4 = 2 log
2
8 = 3 ... log
2
1024 = 10 czyli mamy 1+2+3+...+10 − to już sam oblicz
11 lut 10:38