:)
stilla sanguinis: Jak to uprościć, naprowadzi mnie ktoś?
11 lut 00:31
stilla sanguinis: tam w mianowniku zamiast 155 powinno być 125
11 lut 00:35
Eta:
| 63*33*23*23+2*67 | | 66*2(22+6) | | 6*10 | |
| = |
| = |
| = 5 |
| 65*25−23*65 | | 65*23(4−1) | | 4*3 | |
11 lut 00:44
stilla sanguinis: dziękuje
11 lut 00:54
Krzysiek : Np 125=25*65i bedzie 65(25−23)=65*24=65*2*12=65*3*8
W liczniku tez moze sprobuj rozbic 183 moze na 63*33 i pokombinuj zeby potem sie skrocilo z
mianownikiem . Takie propozycje
11 lut 01:00