matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fizyka, ruch płaski, mechanika
Sza:
oblicz przyspieszenie punktu C wierzchołka kwadratu ABCD. Dane: a(dla pkt. A)=2m/s
2
, a(dla pkt. B)=4{2}m/s
2
, bok kwadratu b=2m. Jeśli ktoś wie jak powinno wyglądać rozwiązanie to proszę o pomoc
10 lut 22:37