zadam
AdamBólCiZadam: Dany jest ciąg (logx, log√2x, log2). Wykaż, że dla każdej dodatniej liczby x ten ciąg jest
arytmetyczny.
10 lut 21:58
Eta:
a,b,c −−tworzą ciąg arytmetyczny ⇒ 2b=a+c
logx, log
√2x, log2 dla x>0
| | 1 | |
2*log√2x= logx+log2 ⇒ |
| *2*log2x= log(x*2)⇒ log2x= log2x dla x >0 |
| | 2 | |
c.n.u
10 lut 22:02
Dominik: wlasnosc ciagu arytmetycznego 2an = an − 1 + an + 1
nalezy sprawdzic tozsamosc 2log√2x = logx + log2
P = logx + log2 = log2x Df = ℛ+
L = 2log√2x = log|2x| dla R+ mamy L = log2x
L = P
10 lut 22:03
Ajtek:
A już miałem robić

Dobry wieczór
Eta 
.
10 lut 22:04
Eta:
Dobry, dobry
10 lut 22:05