obliczyć granicę funkcji
minu: Obliczyć granicę w ∞
lim∞ x2+3xx=+1 −x
Wiem że ma wyjść 2, ale nie wiem jak do tego dojść, dochodzę do wspólnego mianownika i dalej
nic mi nie wychodzi
10 lut 21:35
Eta:
| | x2+3x−x2−x | | 2x | |
f(x)= |
| = |
| |
| | x+1 | | x+1 | |
10 lut 21:47
Eta:
I co? wypadałoby coś odpisać
10 lut 22:03
Ajtek:
A skąd to się wzięło?

To miałaś na myśli
10 lut 22:05
Eta:
Dobre .....

10 lut 22:06
Ajtek:
Prawdziwe
10 lut 22:10
minu: ok dzięki, juz wiem co robiłem źle
10 lut 22:14
Eta:
Pewnie nie zmieniłeś znaku przy mnożeniu
10 lut 22:16
Godzio: Nie rozumiem
10 lut 22:17
Ajtek:
Cześć
Godzio
Jak zwykle coś dobrego rzucisz

Jak egzamin za który kciuki trzymałem z
Etą?
10 lut 22:18
Godzio:
Zdałem, ale może nie za pierwszym razem

W każdym razie sesja za mną, wszystko zdane, 2
kierunki utrzymane
10 lut 22:26
Eta:
Hej
Godzio ... to już mogę rozprostować "kciuki" ?
gratulacje
10 lut 22:28
Ajtek:
Ekstra
Godzio
Mój wychowawca ze szkoły podstawowej kiedyś powiedział do mnie:
"A co to za student bez 2" i tego sie trzymajmy
10 lut 22:29
Godzio:
Możesz

Obiecałem sobie, że następny semestr uczę się systematycznie, żeby już nie mieć
stracha, zobaczymy co z tego wyjdzie
10 lut 22:29
kikiriki: Oooo... to jeszcze za mnie jutro potrzymajcie
11 lut 01:43