Probabilistyka
Probabilistyka:
Dla układu o zadanej strukturze niezawodnościowej
Φ(x1,x2,x3,x4,x5) = [x1 ⋁ (x2 ⋀ x3)] ⋀ (x2 ⋁ x4 ⋁x5)
* naszkicować odpowiadający graf połączeń szeregowo − równoległych
* podać wszystkie minimalne ścieżki zdatności
* obliczyć funkcję niezawodności podanego układu RΦ (t) = P {TU > t}, t ≥0,
przy założeniu, że elementy mają niezależne trwałości o zadanych funkcjach niezawodności
Rj(t), t ≥0, j=1, ..., 5.
10 lut 21:24
Probabilistyka: ?
10 lut 22:35
Probabilistyka: ?
10 lut 22:52
Probabilistyka: ?
10 lut 23:27
Probabilistyka: Pomoże ktoś?
11 lut 15:54
Probabilistyka: ?
11 lut 18:50
ogipierogi: Spokojnie, poczekaj na naszą forumową śmietankę, znajdą ten temat i bez podbijania − jeżeli
będą potrafili to Ci pomogą.
11 lut 18:56
Probabilistyka: Jakoś czekam od tygodnia i nic... Nie chodzi mi o odwalenie całego zadania za mnie, tylko chcę
się czegoś nauczyć.
11 lut 19:18
11 lut 20:30
Bogdan: ?
12 lut 11:27
Artur_z_miasta_Neptuna:
od kiedy 10 luty jest tydzień przed 11 lutego

w jakim celu x
2, x
3 i x
4 są połączone
12 lut 11:31
Probabilistyka: Wcześniej, w innym poście wstawione było zadanie
Rzeczywiście, x2, x3 i x4 nie potrzebnie są połączone
12 lut 11:54
Probabilistyka: ?
13 lut 00:26
Probabilistyka: ?
13 lut 12:40
Probabilistyka: jakie będą tutaj minimalne ścieżki zdatności? jak to określić?
13 lut 15:08
Probabilistyka:
13 lut 15:21
Probabilistyka:
13 lut 15:35
Probabilistyka:
13 lut 15:44
Probabilistyka:
13 lut 15:57
Probabilistyka:
13 lut 16:03
Probabilistyka:
13 lut 16:27
Probabilistyka:
13 lut 16:33
Probabilistyka:
13 lut 16:44
Probabilistyka:
13 lut 18:07
Probabilistyka:
13 lut 19:13
Probabilistyka:
13 lut 19:48
ja: dalej potrzebujesz pomocy?
16 kwi 18:56
all: super byłoby gdyby ktoś to tutaj rozwiązał, też mam problem z tym zadaniem
16 kwi 22:25