matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
anka:
Jak z tego wyznaczyć x ? y=2
x
+1
10 lut 20:51
Dominik:
2
x
= y − 1 x = log
2
(y − 1)
10 lut 20:54
asdf:
x? może zamiast y masz jakąś wartość, bo miejsc zerowych też nie znajdziesz..
10 lut 20:54
asdf:
aha, o to chodziło
10 lut 20:57