:)
stilla sanguinis: rozwiąż równania i nierówności
4x*160,5x2=128
poprawną odpowiedzią jest x1=−0,5−0,5√6
x2=−0,5+0,5√6
co za chiny nie może mi wyjść:(
10 lut 20:48
Beti:
2
2*x*2
4*0,5x2 = 2
7
2
2x+2x2 = 2
7
2x
2 + 2x = 7
2x
2 + 2x − 7 = 0
Δ = 4 + 56 = 60
√Δ = 2
√15
| | −2−2√15 | |
x1 = |
| = −0,5 − 0,5√15 |
| | 4 | |
| | −2+2√15 | |
x2 = |
| = −0,5 + 0,5√15 |
| | 4 | |
i nie będzie inaczej (o ile równanie jest dobrze napisane)
10 lut 21:05
stilla sanguinis: równanie jest dobrze napisane i mi również taki sam wynik wychodzi
10 lut 21:25