matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dwunastokat foremny
inn:
Czy może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego w dwunastokącie foremnym miara kotą zaznaczonego na rysunku (przepraszam że taki koślawy, ale pierwszy raz coś tu rysuję
) ma 150stopni ?
10 lut 20:23
Aga1.:
360
β=
=
12
2α=180
0
−β=
10 lut 20:41