Potęgi
Pomarancza: Ile to jest 3√2 ? (3 do potęgi pierwiastek z 2)
10 lut 19:45
sushi_ gg6397228:
masz kalkulator?
10 lut 19:45
Ajtek:
4,72880439
NIe wiem do czego Tobie dokładna wartość liczbowa.
10 lut 19:46
Ajtek:
Dodjamy kalkulator matematyczny
10 lut 19:47
Pomarancza: jak to obliczyć?

ogolnie zadanie jest takie:
Napisz wzór funkcji logarytmicznej wiedząc, że do jej wykresu nalezy punkt (√2, 3
√2)
10 lut 19:52
Pomarancza: pomocy:(
10 lut 20:13
andrzej: tylko tyle jest napisane?
10 lut 20:16
Pomarancza: Tak, zrobilam takie samo zadanie, tylko liczby były calkowite i wyszło dobrze. A tutaj ten
punkt jest trudniejszy
10 lut 20:18
andrzej: loga x =y
ay =x
10 lut 20:19
andrzej: juz wiesz jak?
10 lut 20:20
Pomarancza: Tyle wiem.
Będzie loga √2=3do potegi pierwiastek z 2
10 lut 20:23
Pomarancza: tylko dalej
a do potęgi 3 do potęgi pieriwastek z 2= √2
10 lut 20:26
andrzej: masz odpowiedz do tego?
10 lut 20:29
Pomarancza: nie, to zadanie podawała nam sorka na lekcji
10 lut 20:33
PW: Szukaną liczbą jest (√2)(3√2)−1
10 lut 20:54
andrzej: tez tak to rozpisalem i chyba nic wiecej nie da sie zrobic
10 lut 21:15
Pomarancza: : O
dziękuję!
10 lut 22:06
daria: ile do potęgi 3 by wyszło 8
10 wrz 16:37