prawdopodobieństwo
Milena: W urnie jest 5 kul: 3 białe i 2 czarne. Losujemy kolejno 2 kule bez zwracania. Oblicz
prawdopodobieństwo tego, że za drugim razem wylosujemy kulę czarną.
10 lut 18:10
uhuhu: Jak nie potrafisz metodą klasyczną to rozrysuj sobie tę sytuację na drzewku. Wtedy wszystko
ładnie odczytasz z poszczególnych gałęzi

.
10 lut 18:18
Milena: Pomoc że uhuhu
10 lut 18:31
Mila: Ω=5*4
A={(BC),(CC)}
|A|=3*2+2*1=8
10 lut 18:46
Milena: Mila to ostateczny wynik? I dzięki
10 lut 18:50
uhuhu: No jak nie umiesz rozrysować takiej sytuacji na drzewku to radziłabym nie brnąć dalej w
prawdopodobieństwo, bo będzie z Tobą kruchooo...
10 lut 18:52
Milena: uhuhu dziewczyna czy chłopak

? Dzięki za troskę

Jakoś dam sobie radę. Dziwne to wszystko
jest ale Ci powiem ze nie bardzo lubię zadań z prawdopodobieństwem choć są ponć bardzo łatwe.
Ale zdziwisz się jeszcze bardziej mam same 4 i 5 z matematyki
10 lut 19:01
Milena: Uwierzysz lub nie. Ale taka prawda jest
10 lut 19:01
10 lut 19:03
Milena: =25
10 lut 19:06