Rozwiazalnosc ukladu w zaleznosci od parametru
Ralka: Zbadaj rozwiazalnosc ukladu rownan w zaleznosci od parametru a∊R
x + a2y + z = −a
x + y − az = a2
y + z = 1
Prosze o pomoc
10 lut 17:05
Basia:
układ ma rozwiązanie(a) ⇔ W ≠ 0
W = | 1 a2 1 |
| 1 1 −a |
| 0 1 1 |
policz go i zbadaj kiedy jest ≠ 0
10 lut 17:15
Ralka: Czyli układ ma rozwiazania dla a ≠ −1 i a ≠ 2?
10 lut 17:36
Ralka: Jak moznabyloby rozwiazac to zadanie, jesli polecenie brzmialo by zbadaj ilosc rozwiazan ukladu
rownan w zaleznosci od parametru?
11 lut 15:19
Ralka: Proszę o pomoc
11 lut 16:14
Ralka: Pomoooocyyyy proszeeee
11 lut 18:42