z
kaśka:
rozpisuje to tak:
|z
2|<7|z+3i|
|z−3i||z+3i|<7|z−3i|
pierwszy warunek to |z−3i|, no idalej mam problem, z wyznaczeniem drugiego warunuku dla ktorego
zachodzi nierównosc
10 lut 16:59
sushi_ gg6397228:
z= a+bi
podstawic a potem zobaczymy
10 lut 17:01
kaśka: będzie
|z+3i|=o v |z−3i|>0
|z+3i|<7
10 lut 17:02
Basia:
|z−3i|<7
z = x+iy
z−3i = x+i(y−3)
|z−3i| =
√x2+(y−3)2
√x2+(y−3)2 < 7
x
2 + (y−3)
2 < 49
to co to jest ? wiesz ?
10 lut 17:04
kaśka: oczwiscie równanie wnętrza okręgu
10 lut 17:11
kaśka: o promieniu 7
10 lut 17:11
kaśka: zle popatrzylam, w moikm rownaniu jest znak < czyli tylko 2 warunek jest prawdziwy
10 lut 17:14
kaśka: i wyjdzie to samo
10 lut 17:15
kaśka: a tak poza tym to pamiętam, że i 3 lata temu otrzymywała od Ciebie pomoc Basiu , pozdrawiam xD
10 lut 17:15
Basia: Wtedy chodziłaś chyba jeszcze do szkoły. Też pozdrawiam
10 lut 17:17