matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ania:
Czy istnieje taka liczba a, dla której punktBleży między punktami A i C, gdy: AB=2a+1, BC=-3a+7, AC=1
7 wrz 21:36
Jakub:
Jeżeli punkt B leży między punktami A i C czyli na odcinku AC o długości 1 to 2a+1 + (-3a+7) = 1 rozwiąż to równanie i będziesz miał liczbę a
7 wrz 22:45