matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wektor przesunięcia
ela:
Wykres funkcji g otrzymano przez przesunięcie wykresu funkcji f. Podaj wektor przesunięcia. f(x) = |x + 2| − 3, g(x) = |x − 3| Proszę o wskazówkę, nie wiem jak zacząć
10 lut 16:34
Aga1.:
g(x)=Ix+2
−5
I−3
+3
10 lut 16:40
ela:
dzięki
10 lut 16:45
Aga1.:
10 lut 16:45