matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg arytm.
dunix18:
Uzasadnij korzystając z definicji ze ciąg b
n
jest arytmetyczny, gdy b=13−4n.
10 lut 16:25
Tad:
b
n+1
−b
n
=13−4(n+1)−13+4n=−4
10 lut 16:41
dunix18:
dzieki wielkie
to wszystko ?
10 lut 17:15